SPAM LINK TU APE???

hye korang... arini aku nak share pasal SPAM LINK kat korang sume..khususnye pada blogger baru macam aku nieyh... aku taw ramai yang dah taw pasal SPAM LINK nieyh dan banyak blogger2 kat luar sane dah terangkan pasal SPAM LINK nieyh... aku terpanggil nak buat pasal spam link nieyh sebab aku pernah lha nak promote blog aku dekat satu blog nieyh,lepas tuh tuan punye blog kate PLEASE JANGAN SPAM LINK.. so,yang aku nieyh pulak blur2 je mase tuh,yelah aku kan blogger baru mana lah aku nak tahu pasal SPAM2 nieyh... so,dengan perasaan nak taw pasal SPAM LINK nieyh,aku pon pegylha carik pasal SPAM LINK n kesan SPAM LINK nieyh dekat EN.google..so,skrg nieyh baru aku taw pasal SPAM LINK nieyh.. so,untuk blogger2 baru macam aku,meh aku terangkan ape tu SPAM LINK DAN KESAN SPAM LINK ...

     SPAM LINK nieyh bile korang tinggalkan link blog korang ( ala  yang warna biru tu )dekat blog orang lain... maksud aku dekat sini,korang boleh kalau nak tinggalkan link blog korang tapi korang jangan sesekali letak HTTP / WWW... #korang paham tak??? kalau tak paham jugak cube tengok contoh dekat bawah nieyh... ok ,korang pegi lah dekat bolg orang lain ..lepas tu tuan punye blog kate..
"SILA TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DIBAWAH,SAYA TERASA NAK BLOGWALKING LAH.."~

so,korang pown dengan laju-lajunye taip link blog korang...
ini namenye SPAM ...!!!

so kalau korang nak letak link blog korang, korang letak lah
gadisungudisisikamu.blogspot.com
yang ni tak SPAM
(so,korang buang HTTP dengan WWW)

ha..sekarang nieyh pulak korang nak tahu tak kesan SPAM LINK nieyh???
k.jika kite letak banyak sangat link warna biru nieyh,google akan detect tu sebagai SPAM LINK..
ha,sebab tu lha kite tak boleh PING dekat sesuatu group n korang nak tahu tak hal yang lebih teruk lg???
kalau banyak sangat link warna biru nieyh dekat blog korang, blog korang akan di DELETE tanpa diberitahu terlebih dahulu dari pihak BLOGSPOT....

nota tambahan T_T
kalau korang banyak sangat letak link warna biru nieyh dekat facebook, facebook korang boleh di block oleh pihak facebook... kalau korang admin yang create sesuatu group n terlampau banyk sangat link warna biru /SPAM LINK nieyh dekat group korang, korang akan mengalami masalah untuk sign in account korang...
so..moral of the story... heheehe~ jangan letak banyak sangat SPAM LINK/ LINK WARNA BIRU DEKAT BLOG/GROUP FB KORANG... hehehe~ k lha...penat nieyh menaip tak berhenti-henti dari tadi...skarg nieyh nak pegi tengok tv pulak... k bye,,,,,,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen jangan tak komen...hehehe~