SPAM LINK TU APE???

hye korang... arini aku nak share pasal SPAM LINK kat korang sume..khususnye pada blogger baru macam aku nieyh... aku taw ramai yang dah taw pasal SPAM LINK nieyh dan banyak blogger2 kat luar sane dah terangkan pasal SPAM LINK nieyh... aku terpanggil nak buat pasal spam link nieyh sebab aku pernah lha nak promote blog aku dekat satu blog nieyh,lepas tuh tuan punye blog kate PLEASE JANGAN SPAM LINK.. so,yang aku nieyh pulak blur2 je mase tuh,yelah aku kan blogger baru mana lah aku nak tahu pasal SPAM2 nieyh... so,dengan perasaan nak taw pasal SPAM LINK nieyh,aku pon pegylha carik pasal SPAM LINK n kesan SPAM LINK nieyh dekat EN.google..so,skrg nieyh baru aku taw pasal SPAM LINK nieyh.. so,untuk blogger2 baru macam aku,meh aku terangkan ape tu SPAM LINK DAN KESAN SPAM LINK ...

     SPAM LINK nieyh bile korang tinggalkan link blog korang ( ala  yang warna biru tu )dekat blog orang lain... maksud aku dekat sini,korang boleh kalau nak tinggalkan link blog korang tapi korang jangan sesekali letak HTTP / WWW... #korang paham tak??? kalau tak paham jugak cube tengok contoh dekat bawah nieyh... ok ,korang pegi lah dekat bolg orang lain ..lepas tu tuan punye blog kate..
"SILA TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DIBAWAH,SAYA TERASA NAK BLOGWALKING LAH.."~

so,korang pown dengan laju-lajunye taip link blog korang...
ini namenye SPAM ...!!!

so kalau korang nak letak link blog korang, korang letak lah
gadisungudisisikamu.blogspot.com
yang ni tak SPAM
(so,korang buang HTTP dengan WWW)

ha..sekarang nieyh pulak korang nak tahu tak kesan SPAM LINK nieyh???
k.jika kite letak banyak sangat link warna biru nieyh,google akan detect tu sebagai SPAM LINK..
ha,sebab tu lha kite tak boleh PING dekat sesuatu group n korang nak tahu tak hal yang lebih teruk lg???
kalau banyak sangat link warna biru nieyh dekat blog korang, blog korang akan di DELETE tanpa diberitahu terlebih dahulu dari pihak BLOGSPOT....

nota tambahan T_T
kalau korang banyak sangat letak link warna biru nieyh dekat facebook, facebook korang boleh di block oleh pihak facebook... kalau korang admin yang create sesuatu group n terlampau banyk sangat link warna biru /SPAM LINK nieyh dekat group korang, korang akan mengalami masalah untuk sign in account korang...
so..moral of the story... heheehe~ jangan letak banyak sangat SPAM LINK/ LINK WARNA BIRU DEKAT BLOG/GROUP FB KORANG... hehehe~ k lha...penat nieyh menaip tak berhenti-henti dari tadi...skarg nieyh nak pegi tengok tv pulak... k bye,,,,,,

tips: never give up

hye korang sume...ape khabar ,,harap sihat lha ye...
ha arini aku nak bg info pasal individu2/tokoh2(boleh dikatakan tokoh lah) yang tak mudah putus asa..
bukan ape,aku tengok ramai individu2 kat luar sane mudah sangat putus asa... sama macam aku..
so,bile aku terbaca satu buku nieyh, aku rasa kagum dengan semangat diorang...
tu yang aku nak share dengan korang..mane taw semangat korang boleh up sikit ke...

ha..yang first sekali...
  1. THOMAS EDISON
-Guru yang mengajarnya sering merungut dengan mengatakan Edison seorang yang lembab untuk belajar apa sekalipun.Malahan beliau pernah dua kali dibuang kerja kerana dianggap seorang yang tidak produktif. sebagai pencipta mentol lampu,beliau telah gagal menyalakan mentol tersebut sebanyak 1000 kali. apabila seorang wartawan bertanya kepadanya "apa perasaan anda bila gagal sebanyak 1000 kali"?
Edison menjawab, "saya tidak gagal sebanyak 1000 kali,tetapi mentol lampu adalah sebuah ciptaan yang memerlukan 1000 langkah.."


2.   MICHAEL JORDAN(pemain bola keranjang terkenal)

-Jordan pernah berkata kepada seorang wartawan,"saya telah gagal dalam hidup saya berkali-kali,kerana itu saya berjaya". Tambahannya lagi " sepanjang karier saya,saya telah gagal sebanyak 9000 kali untuk memasukkan bola ke dalam keranjang,saya telah kalah hampir 300 perlawanan dan 26 kali saya telah diamanahkan untuk membuat balingan kemenangan untuk pasukan,tetapi saya gagal melaksanakannya..

3.  BEETHOVEN (komposer unggul muzik klasikal)

-beliau bermula dengan bermain violin, namun langsung tidak berminat untuk bermain dengn teknik yang betul, beliau lebih suka memainkan lagu-lagu ciptaannya sendiri. gurunya pernah berkata " anda memang tidak pandai mencipta lagu, bakat anda sebagai seorang komposer langsung tiada".sepertimana yang kita semua tahu,dia telah menghasilkan simfoni terunggul dalam keadaannya yang cacat pendengaran sepenuhnya.

Segment | 1st Anniversary Blog Lyssasecret



hye...korang..sehat x??? hahha... hari ni aku joint segment: 1st Anniversary Blog Lyssasecret..
ha..dah besar panjang dah blog kak Lyssa kite nieyh...nak hadiah x??? nanti kite bg gula-gula eyh?? hahahaha...
ha.. korang nak taw x pendapat aku mengenai blog kak Lyssa????
firstly korang nak taw tak,bile tengok jek blog kak Lyssa nieyh,aku terus terguda(tergoda)...hahhaa...
tergoda tengok blog yang best n superb nieyh.suka tengok kak Lyssa punye blog..
blog kak Lyssa nieyh chantek... hehehe~
aku suke gler follow tutorial kak Lyssa,cube korang follow tutorial blog Lyssasecret nieyh ... pada aku tutorial  yang kak Lyssa sediakan memang best n senang paham...
n kebanyakkan yg aku follow tutorial kak Lyssa  nieyh menjadi.. n lagi satu,aku suka giler (naseb baik tak giler betol2) tengok n baca entry2 kak Lyssa..seronok + tak jemu kalau baca...hahaha..
harapan aku,,semoga kak Lyssa terus memberikan entry2 n tutorial yang best2 lagi untuk blogger2 yang baru nak berjinak-jinak dalam dunia blog nieyh, macam aku..:)